PUB-kväll
16 november

Serverless Architecture

Anmälan stängd.

PUB-kväll

Serverless Architecture

Våra utvecklarpubar är mycket populära och omtalade sedan vi startade dessa för drygt ett och ett halvt år sedan. De genomförs ungefär en gång var tredje månad och varierar i tema och inriktning, men fokus är alltid på nya trender eller heta ämnen inom teknik och digitaliseringens utveckling och framfart. Nu är det således dags igen!

Serverless architecture är ett hett ämne i mjukvaruarkitekturvärlden. Vi ser redan böcker, öppen källkodramverk, massor av leverantörsprodukter, och även konferenser tillägnade ämnet. Men vad är då serverless och varför är det (eller inte) värt att överväga?

Plats på scen kommer ni att få se både Frontiers samt externa talare. Passa på att träffa likasinnade och mingla i en avslappnad miljö hos oss på Forefront. Förutom spännande dragningar och möjlighet till diskussion så bjuder vi även på mat och dryck. Varmt välkomna!

 

Kompetensevent
27 september

Vi kommer att fördjupa oss i det senaste inom Pega CRM, i kombination med Analytics.

Kompetensevent

Pega CRM och Analytics

Under kvällen kommer vi att fördjupa oss i det senaste inom Pega CRM, i kombination med Analytics. Tillsammans med Pega, som är en av de världsledande leverantörerna inom CRM och vår kund Arbetslöshetskassornas Samorganisation, kommer vi att visa er hur affärsvärden skapas. Pegas plattform ger oss möjligheten att arbeta agilt och effektivt med implementationen av en standardiserad plattform till skillnad från Pegas konkurrenter. Kom och se hur det är möjligt!

Förutom spännande dragningar bjuder vi på mat och dryck.

Varmt välkomna! 

PUB-kväll
1 september

Azure Resource Manager - Infrastructure as Code och Akka.net

PUB-kväll

Azure Resource Manager - Infrastructure as Code och Akka.net

Varmt Välkomna till Forefronts nästa PUB-kväll!

Kvällens talare kommer att belysa hur skalbara, distribuerade system enkelt kan byggas med Akka.net. De kommer även visa hur resurser i ett system kan hanteras som en grupp där du bland annat kan distribuera, uppdatera eller ta bort alla resurser som en enda åtgärd; detta med hjälp av Azure Resource Manager.

Förutom spännande dragningar bjuder vi som vanligt även på trevligt mingel samt mat och dryck. Vi får hålla tummarna för fint väder så att vi kan sitta ute i solen och njuta på vår terrass :-)

Detta får ni inte missa!

Vänligen OSA senast fredag den 26 augusti.
Varmt Välkomna!

PUB-kväll
1 juni
"DevOps: Pipeline till Paas samt Proaktiv hantering av Open Source"

Anmälan stängd

PUB-kväll

"DevOps: Pipeline till Paas samt Proaktiv hantering av Open Source"

Kvällens tema är DevOps: Pipeline till Paas samt Proaktiv hantering av Open Source för möjliggörande av ökad innovation. Med bakgrund i DevOps och CI/CD tar Gustav Norbäcker och Daniel Oldgren ett steg vidare och ser hur OpenShift kan underlätta vardagen för både utveckling och produktion. 

Black Duck kommer till oss och berättar om automatisering av riskhantering rörande vulnerabilities, licenshantering samt communityaktivitet som ett sätt att öka möjligheter för innovation i en modern, agil utvecklingsmiljö.

Som vanligt bjuder vi även på trevligt mingel samt mat och dryck. 

Detta får ni inte missa!

Varmt Välkomna!

”Möjligheter med textanalys”
25 maj
Hur textanalyser genomförs med hjälp av olika verktyg och vilket resultat man kan få fram. 

Anmälan stängd

Analyticsevent

”Möjligheter med textanalys”

Välkommen till vårt nästa kompetensevent! Under kvällen kommer vi att belysa vilken nytta man kan uppnå med textanalys samt presentera resultatet av en jämförelse som vi gjort mellan Gavagai, Microsoft och SAS verktyg.

Avslutningsvis blir det ”Battle” mellan leverantörer. De kommer att visa hur textanalys genomförs med hjälp av olika verktyg och vilket resultat man kan få fram.

Givetvis finns det utrymme för frågor och diskussioner. Förutom intressanta presentationer bjuder vi på trevligt mingel samt mat och dryck.

  

Frukostseminarium 17 feb
Continuous Delivery i offentlig verksamhet när medborgaren idag mer och mer betraktas och hanteras som en kund. Erfarenheter från Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Forefront

Frukostseminarium

Continuous Delivery med medborgaren som kund

Välkommen på ett skräddarsytt seminarium för offentlig sektor på temat ”Continuous delivery med medborgaren som kund”. 

Den agila filosofin är inte ny. Användandet av metoder som SCRUM, Continuous Integration och Continuous Delivery är inget unikt inom den offentliga sektorn idag. Men när medborgaren idag mer och mer betraktas och hanteras som en kund är det av yttersta vikt att vi kan möta individens behov.

Följande teman kommer att presenteras denna morgon:
- Pensionsmyndigheten om Delivery Pipeline/ CICD. Kennet Björkman, Gruppchef Intern och Extern Information, Pensionsmyndigheten
- Insikt i hur Continuous Delivery har utmanat den interna kulturen på Försäkringskassan IT. Robin Grelz, Forefront
- Händelseloggning för direkt feedback om medborgarupplevelsen. Per Eriksson, Forefront
  

PUB-kväll den 18/2

"Processa event-strömmar i realtid med Kafka och Spark” + bra AW-häng med mat och dryck

Anmälan stängd

PUB-kväll 18 februari

Varmt Välkomna till Forefronts nästa PUB-kväll! 

Var med och träffa likasinnade i en skön avslappnad miljö hos oss på Forefront. Passa på att mingla och umgås i vårt coola kontor.

Det blir bra AW-häng med mat och dryck.

Kvällen kommer att bjuda på en intressant presentation som handlar om att "Processa eventströmmar i realtid med Kafka och Spark”. 

Det kommer givetvis finnas utrymme för frågor och diskussion. Ni får gärna bjuda med andra utvecklarvänner eller IT-profiler.

Hoppas att vi ses! 

  

Studentmingel
Intresserad av Forefront och vårt traineeprogram? Mingel hos oss 23/2. Mail med CV till mingel@ffcg.se senast 9 februari.

Studentmingel hos Forefront

Tar du examen under 2016? Funderat på konsultrollen och Forefront som företag? Sökt eller planerar att söka till vårt traineeprogram? Ta då chansen att lära känna oss bättre på vårt kontor i Stockholm.

Vi har mingel 23 februari, med begränsat antal platser.
Under kvällen bjuds det på mat och mingel med vår ledning, traineer och konsulter.

Kompetensevent
20 januari 2015

Hur vi använt oss av lösningsarkitektur för att leverera värde "The
Architecture Way"

"The Architecture Way"

Kompetensevent

Under eventet kommer vi att delge er en djupare inblick i ett referenscase som vi genomfört hos en av våra främsta kunder. Ni kommer att få ta del av hur vi använt oss av lösningsarkitektur för att leverera värde i ett komplext program.

 

Varmt välkommen!

 

Frukostseminarium
25 november 2015

Konvertera mera -
Vi delar med oss om hur du undviker fällorna i digital handel

Konvertera mera - Frukostseminarium

Konvertera mera är ett frukostseminarium med fokus på just det; hur du med enkla knep kan öka konverteringen i digitala kanaler. Den 25 november bjuder Forefront Consulting Group dig på frukost, insikter, kunskap och ett spännande case – hur Apotek Hjärtat gick från traditionell retail till omnikanal. Och en hel del annat.

Kort om innehållet:
- Vilka är de största misstagen som begås inom digital handel?
- Hur kan du få kunderna att handla varor som de själva inte visste att de ville ha?
- Hur får du kunderna att handla saker du själv inte visste att du kunde sälja?
- Vilka lärdomar och insikter fick Apotek Hjärtat i transformationen från klassisk retailverksamhet till omnikanal?
- Och förstås, en topp-tio-lista på saker som på kort och lång sikt ökar din konvertering

PUB-kväll 10 november

Kvällen kommer att bjuda på mingel, presentation om "Docker i praktiken" samt kodsnack på vårt coola kontor. Anmälan stängd

PUB-kväll den 10 nov!

Varmt välkomna till vår nästa PUB-kväll på Forefront!

Kvällen kommer att bjuda på en intressant presentation om "Docker i praktiken" då en av våra mest seniora konsulter inom integration, Erik, kommer att belysa området utifrån olika exempel och användningsområden. Det blir en kväll som även ger möjlighet till frågor och diskussioner, missa inte detta!

Vi bjuder självklart på mat och dryck och trevligt AW-häng med likasinnade efter presentationen.
Bjud gärna med andra utvecklarvänner och it-personer.

Vänligen OSA senast 3 november.

Varmt välkomna!

Vägen till Bank 3.0

Frukostmöte om innovation och transformering 21 oktober. Anmäl dig här, välkommen!

Frukostmöte den 21 oktober

Forefront hälsar Er välkomna till frukostmöte om innovation och transformering i samarbete med några av våra kunder och partners.

Vi presenterar en dagsaktuell branschanalys för Digital Transformation inom Bank och Finans och följande talare kommer att finnas på plats:

Rasmus Järborg, Strategichef SEB - Innovation Lab i praktiken
Gunnar Olsson, Chef Strategi och Innovation LF Bank - Kundstyrd utveckling i en kundstyrd bank
Jimmy Sköldberg, Regional Director RedHat Nordics - Öppen innovation som affärsmodellFrukostseminarium 
8 sept
Vår kund LIF ger en inblick i resan till ny kommunikationsplattform och Pierre Du Rietz berättar om resultatet från trendrapporten ”Hur mår Sveriges webbplatser?”

Anmäl dig här, välkommen!

Inspirerande frukostseminarium den 8 sept

Vem är det som kör?

På en husvagnssemester är det mycket som pockar på uppmärksamheten vilket kan innebära att man lätt glömmer sina huvuduppgifter. Så kan det vara i en organisation också. Hur får man alla att åka dit man vill, samtidigt som endast ett fåtal får hålla i ratten? Vad ska man tänka på?

Nya webbplatser innebär nya arbetsrutiner. Peter Leander, ansvarig digitala kanaler på LIF ger en inblick i hur nya webbar och organisationsförändringar kan gå hand i hand. Numera är LIFs webbplatser redo att möta snabba förändringar och olika målgrupper. Samtidigt stödjer de organisationens övergripande vision.

 

Vart vill man åka?

Innan man börjar en resa är det bra att veta vart man vill åka. Samma sak är det med en webbplats. Om man ska lyckas så måste man veta vad man vill med sin webb. Vad är det övergripande syftet och vad vill man med sina undersidor. Vem är det man vänder sig till? Och hur når man målet?

Hur står det egentligen till med Sveriges webbplatser? Finns det ett syfte? Hur ser det ut med resurser? Har man en organisation bakom och hur jobbar man? Och framför allt vad tycker besökarna? Pierre Du Rietz, Chefsanalytiker på Web Service Award, delar med sig av sina erfarenheter och av resultatet från den årliga trendrapporten Hur mår Sveriges webbplatser.


 

PUB-kväll på Forefront
27 aug
Kvällen kommer att bjuda på mingel, presentation om ämnet ”Machine Learning” samt kodsnack på vårt coola kontor.

PUB-kväll på Forefront

SUCCÉEN FORTSÄTTER! 

Varmt Välkomna till Forefronts nästa PUB-kväll 

Var med och träffa likasinnade i en skön avslappnad miljö hos oss på Forefront. Passa på att mingla och umgås i vårt coola kontor med tillhörande terrasser. Det blir bra AW-häng med mat och dryck.

Kvällen kommer att bjuda på en intressant presentation om ämnet ”Machine Learning”. En av våra seniora konsulter Kristofer, kommer att berätta om hur vi har arbetat med olika verktyg såsom R i kundprojekt.

Ni får gärna bjuda med andra utvecklarvänner eller IT-profiler.

Hoppas att vi ses!